Wat we doen?

Wat we doen?

Let’s go for fit!

BijCAS is er voor de topsporter die een medaille wil halen, maar ook voor de artrosepatiënt die graag een pijnvrij dagje pretpark met de kleinkinderen beleeft. Wat jouw ambitie ook is: GO FOR FIT! Samen verwezenlijken we jouw doelen met een innovatief fitplan op maat.

Wat we doen

Wat we doen

Echografie

Een belangrijke ‘tool’ binnen onze afdeling fysiotherapie is MSU Echografie. Het is een professioneel hulpmiddel om, als een aanvulling op het lichamelijk onderzoek, tot een vlijmscherpe diagnose van de klacht te komen. Op de echo kunnen we namelijk letterlijk zien waardoor de klacht veroorzaakt wordt. Geïrriteerd peesweefsel, botranden, kalkvorming en/of spierscheuringen worden bijvoorbeeld zichtbaar. Ook maken we een echo als noodzakelijke voorbereiding voor het toepassen van andere (para)medische behandelingen zoals Shockwave Therapie en EPI. Maar ook om te kijken hoe het herstel verloopt.

> Meer info over Echografie?

Fysiotherapie

Bewegen is alles. Als dat om wat voor reden minder soepel gaat, veel energie kost of pijn oplevert, belemmert het op vele vlakken. In het dagelijks leven, op het werk of met sporten. Klachten aan jouw lichaam die betrekking hebben op het steun- en bewegingsapparaat pakken wij aan met bewezen technieken zoals oefentherapie, massagetherapie, medical taping en dry needling. Echter onze fysiotherapeuten, stuk voor stuk gedreven professionals met een sportachtergrond, hebben altijd de drang zichzelf te verbeteren en daarmee jouw behandeling. Uit die mentaliteit komt ook onze voorliefde voor innovatieve behandelmethoden voort. Van vliegwieltraining tot shockwave therapie, EPI of ACP. Als team gaan wij iedere dag tot het uiterste en voor het beste.

Behandelmethoden

Of je nu een jonge ambitieuze topsporter bent met peesklachten, of een iets minder jonge wandelaar met beginnende artrose, iedereen wil zo snel mogelijk af van pijn en klachten. BijCAS gaat graag de uitdaging aan om te manoeuvreren tussen het gebied waar de fysiotherapie eindigt en waar de operatieve orthopedie of berusting begint. Met de revolutionaire behandelmethoden zoals EPI (peesklachten) en ACP (slijtage / artrose) & shockwave therapie zijn wij in staat de behandeltraject / revalidatie aanzienlijk te versnellen en versoepelen. Wie wil (of: kan) er nu 200 tot 500 dagen uit de roulatie zijn met een tennisarm of jumpersknee? Of berusten in die ouderdomskwaaltjes? Wij niet, jij? Dus kom op: vooruit met je lichaam!

> Shockwave
> Dry needling
> Medical Taping (kinesiotape)
> EPI
> ACP

Trainingstechnieken

Meer vermogen, betere core stability en conditie, daar draait het om. En om dat te bereiken moet je afstappen van die statische fitnesstoestellen. BijCAS laat je zweten op het vliegwiel (Flywheel). Als een van de eerste wereldwijd heeft bijCAS het vliegwieltrainingsprogramma in het revalidatie en prestatietraject opgenomen. Een trainingsmethode uit Zweden, oorspronkelijk door de ruimtevaartorganisaties NASA en ESA ontwikkeld om astronauten te trainen in gewichtloze toestand. Deze trainingsmethode is ontegenzeglijk van het allerhoogste niveau en wetenschappelijk onderbouwd in diverse studies. Naast het Vliegwiel in de vorm van de Kinetic Box, de Kinetic Pull en de gecombineerde uitvoering met de naam Versapully, beschikken we op onze bovenverdieping over nog méér apparaten waarmee jij grote stappen voorwaarts maakt op de revalidatie of prestatieladder van bijCAS.

> Revalidatie na operatie
> Vliegwiel-, flywheel- of iso-inertial training
> Hydrotherapie
> Veld revalidatie

activatiemodel prestatie revalidatie ladder

Snel weer op de been

Ik wil revalideren

Revalidatie

Pijn- en klachtenvrij bewegen

Sport Reactivatie

Dag hardnekkige sportblessures

go for fit!

Haal meer uit jouw lichaam

Ik wil presteren

Sport Activatie

Verantwoord / blessurevrij sporten

Sport Maximaal

Presteer maximaal

go for fit!
  • - fitplan marathon
  • - fitplan triathlon
  • - fitplan wintersport
  • - fitplan topsport
go for fit!

Snel revalideren of maximaal presteren?

Go for fit!