Over bijCAS

Over bijCAS

Jouw doel
onze drive

BijCas gaat het over meten, weten en winnen. Qua vermogen, core stability en conditie. Allemaal om jou sneller te laten revalideren of beter te laten presteren. Alles wat we doen, toetsen we aan onze revalidatie en prestatie ladder. Waar sta je nu? Conditioneel, maar ook qua vermogen en pijn (gevoel)? Wat is je doel? En hoe gaan we dat zo snel, verantwoord en (kosten)efficient mogelijk bereiken. Dat is onze motivatie, dag in dag uit. En daarvoor gebruiken we de meest revolutionaire behandelmethoden en trainingstechnieken.

Echografie

Echografie

Wat we doen

Een belangrijke ‘tool’ binnen onze afdeling fysiotherapie is MSU Echografie. Het is een professioneel hulpmiddel om, als een aanvulling op het lichamelijk onderzoek, tot een vlijmscherpe diagnose van de klacht te komen. Op de echo kunnen we namelijk letterlijk zien waardoor de klacht veroorzaakt wordt. Geïrriteerd peesweefsel, botranden, kalkvorming en/of spierscheuringen worden bijvoorbeeld zichtbaar. Ook maken we een echo als noodzakelijke voorbereiding voor het toepassen van andere (para)medische behandelingen zoals Shockwave Therapie en EPI. Maar ook om te kijken hoe het herstel verloopt.

Fysiotherapie

Bewegen is alles. Als dat om wat voor reden minder soepel gaat, veel energie kost of pijn oplevert, belemmert het op vele vlakken. In het dagelijks leven, op het werk of met sporten. Klachten aan jouw lichaam die betrekking hebben op het steun- en bewegingsapparaat pakken wij aan met bewezen technieken zoals oefentherapie, massagetherapie, medical taping en dry needling. Echter onze fysiotherapeuten, stuk voor stuk gedreven professionals met een sportachtergrond, hebben altijd de drang zichzelf te verbeteren en daarmee jouw behandeling. Uit die mentaliteit komt ook onze voorliefde voor innovatieve behandelmethoden voort. Van vliegwieltraining tot shockwave therapie, EPI of ACP. Als team gaan wij iedere dag tot het uiterste en voor het beste.

> Dry needling
> Medical Taping (kinesiotape)

Behandelmethoden

Of je nu een jonge ambitieuze topsporter bent met peesklachten, of een iets minder jonge wandelaar met beginnende artrose, iedereen wil zo snel mogelijk af van pijn en klachten. BijCAS gaat graag de uitdaging aan om te manoeuvreren tussen het gebied waar de fysiotherapie eindigt en waar de operatieve orthopedie of berusting begint. Met de revolutionaire behandelmethoden zoals EPI (peesklachten) en ACP (slijtage / artrose) & shockwave therapie zijn wij in staat de behandeltraject / revalidatie aanzienlijk te versnellen en versoepelen. Wie wil (of: kan) er nu 200 tot 500 dagen uit de roulatie zijn met een tennisarm of jumpersknee? Of berusten in die ouderdomskwaaltjes? Wij niet, jij? Dus kom op: vooruit met je lichaam!

> ACP
> EPI
> Shockwave

Trainingstechnieken

Meer vermogen, betere core stability en conditie, daar draait het om. En om dat te bereiken moet je afstappen van die statische fitnesstoestellen. BijCas laat je zweten op het vliegwiel (Flywheel). Als een van de eerste wereldwijd heeft bijCas het vliegwieltrainingsprogramma in het revalidatie en prestatietraject opgenomen. Een trainingsmethode uit Zweden, oorspronkelijk door de ruimtevaartorganisaties NASA en ESA ontwikkeld om astronauten te trainen in gewichtloze toestand. Deze trainingsmethode is ontegenzeglijk van het allerhoogste niveau en wetenschappelijk onderbouwd in diverse studies. Naast het Vliegwiel in de vorm van de Kinetic Box, de Kinetic Pull en de gecombineerde uitvoering met de naam Versapully, beschikken we op onze bovenverdieping over nog méér apparaten waarmee jij grote stappen voorwaarts maakt op de revalidatie of prestatieladder van BijCas.

> Vliegwieltraining
> Kinetec Box
> Kinetec Pull

Neem direct contact op voor jouw behandelplan

Go for it!

Ons team

De specialisten
van bijCAS

Cas Wolbert - bijCAS: Go For Fit!

Cas Wolbert

Iemand met een bijna grenzeloze ondernemersdrang en een ongebreidelde hartstocht voor al zijn ambities, passies en liefhebberijen. Zo mag je Cas Wolbert(1968), eigenaar van bijCAS, gerust definiëren. Met zowat alles wat-ie doet en onderneemt, of het nou wel of niet met zijn beroep als fysiotherapeut te maken heeft, geeft hij blijk van een honderd procent commitment.

Linda Moser - bijCAS: Go For Fit!

Linda Moser

De rechterhand van Cas, dat is een classificatie die Linda Moser(1980) wellicht te weinig eer aandoet. Als levenspartner is ze eerder z’n steun en toeverlaat. Begin 2013 kwam ze als fysiotherapeut de praktijk versterken, waarbij ze zich al snel onmisbaar maakte door een eigen invulling te geven aan het geheel.

Jeroen van der List - bijCAS: Go For Fit!

Jeroen van der List

Jeroen van der List (1952), niet te verwarren met de bekende basketballer, studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Toen Jeroen in 1988 die studie eenmaal had afgerond, ging hij als orthopedisch chirurg aan de slag. In de loop der tijd heeft hij zich -mede dankzij diverse nascholingen- ontwikkeld tot een veelzijdig specialist.

Brechtje Kraan - bijCAS: Go For Fit!

Brechtje Kraan

Brechtje Kraan (1989) werkt sinds 2015 bijCAS. Als atleet is zij zelf altijd bezig geweest met alles eruit halen wat erin zit. Hierbij is discipline, doorzettingsvermogen en een juiste balans tussen inspanning en ontspanning erg belangrijk. De sportcultuur en de vernieuwende inzichten zorgen voor een fijne werksfeer binnen bijCAS.

Mirte Landweer - bijCAS: Go For Fit!

Mirte Landweer

Mirte Landweer (1991) is sinds 2013 werkzaam bijCAS. Mirte houdt van haar vak. Met diverse mensen omgaan, naar ze luisteren en ook nog iets voor ze kunnen betekenen, geeft een voldaan gevoel en daar krijgt ze energie van. Haar doel is dan ook om zichzelf te blijven ontwikkelen als fysiotherapeut.

Irene Thijssen - bijCAS: Go For Fit!

Irene Thijssen

Irene is al vanaf het begin betrokken bij de praktijk. Al jaren lang is zij verantwoordelijk voor de administratieve ondersteuning bijCAS.

Jochem van der Hoeven - bijCAS: Go For Fit!

Jochem van der Hoeven

Jochem van der Hoeven (1975) is afkomstig uit Rotterdam. Hij heeft een profvoetbal carriere achter de rug bij Sparta Rotterdam, Vitesse Arnhem, Jong Oranje, Fortuna Sittard en Paphos op Cyprus. Hierna is hij zijn pijlen gaan richten op zijn maatschappelijke carriere als fysiotherapeut. Sinds 2014 is hij werkzaam bijCAS.

Yolanda Rieter - bijCAS: Go For Fit!

Yolanda Rieter

Yolanda heeft na haar studie diëtetiek in eerste instantie in sales- en marketing functies gewerkt bij Nutricia. De afgelopen jaren heeft zij bij diverse bedrijven als officemanager en administratieve kracht gewerkt. Daarnaast ontwerpt zij ook tuinen.Samen met Rachel is zij het gezicht van bijCas. Bij Yolanda en Rachel kunt u terecht voor alle vragen rondom te planning.

Ook aan de balie moet alles soepel, snel en sterkt efficiënt verlopen.

Rachel Leemhuis - bijCAS: Go For Fit!

Rachel Leemhuis

Raul Gomez - bijCAS: Go For Fit!

Raul Gomez

Renko Wouters - bijCAS: Go For Fit!

Renko Wouters