Hydrotherapie

De eerste weken na een operatie of ernstig acuut trauma kun je minder goed bewegen. Vaak is het volledige gewicht nemen op je benen te veel en loop je met krukken. BijCAS kiezen we er dan voor om te starten met revalideren in het water.

Inleiding

Zodra de (operatie)wond dicht is kunnen we starten met trainen in het water. We gaan niet zwemmen, maar oefeningen doen gericht op herstel van jouw blessure.

De voordelen:

  • Het voordeel van trainen in het water is dat, door de opwaartse kracht van het water wordt de zwaartekracht voor een groot deel opgeheven. Hierdoor kun je direct starten met looptraining. Door in een vroeg stadium te starten met looptraining is er minder verlies van spiermassa, waardoor je de functionaliteit van de gewrichten behoudt. Daardoor zal de revalidatie sneller en voorspoediger verlopen.

 

  • Een ander voordeel van het water is dat door de druk van het water op het gewricht de zwelling zal afnemen. Door de druk op de capillairen en lymfevaten zal het oedeem worden afgevoerd. De druk van het water zal er ook voor zorgen dat je minder pijn ervaart, waardoor de oefeningen beter zijn uit te voeren.

Duur

Meestal ben je binnen zes weken zo goed belastbaar dat we de revalidatie verder voortzetten in onze trainingszaal en mogelijk de vliegwieltraining gaan oppakken.

Is het trainen in het water zo goed bevallen, dan kan je na deze 6 weken aansluiten bij een van de activiteiten die het zwembad aanbiedt.

Interesse in het revalideren in het water?

Go for fit!