snel weer op de been

snel weer op de been

Revalidatie na operatie

 

Zware of lichte operatie, een goede verantwoorde revalidatie is essentieel. Tenslotte wil je weer de dingen doen die je voorheen deed. En het liefst zo snel mogelijk. Zonder het risico te lopen dat je terugvalt. Met de specialisten en onze revolutionaire behandelmethoden en trainingstechnieken revalideer je maximaal. Hoe gaat dat in zijn werk?

Onze aanpak

Fase 1
Na de operatie wordt er een aan huisbezoek gepland. Tijdens dit bezoek wordt het behandelplan opgesteld en de doelstellingen vast gelegd.De eerste twee weken, tot de hechtingen eruit zijn, komen we aan huis. Onze aandacht ligt op het behoudt van de mobiliteit van het gewricht. Dit doen we door middel van manuele handelingen en mobiliserende oefeningen. Daarnaast wordt het gewricht met de gameready 3 x daags onder compressie gekoeld voor 20 min. De gameready kunt u bij ons huren.

Fase 2
Na twee weken worden de hechtingen eruit gehaald. Als de wond dicht is starten we met mobiliserende oefeningen en looptraining in het water. Door verschillende positieve effecten van het water is het mogelijk om pijnvrij en zonder hulpmiddelen loopoefeningen te kunnen doen.

  • Druk van het water geeft compressie en werkt pijn inhiberend;
  • Druk van het water is vocht afdrijvend door druk op het lymfesysteem en capillairen wat een positief
    effect heeft op het oedeem rondom het gewricht;
  • Door de opwaartse druk van het water wordt de zwaartekracht volledig opgeheven. Loopoefeningen kunnen dus
    bijna onbelast uitgevoerd worden.

Fase 3
Binnen zes weken ben je sterk genoeg om twee keer per week naar de praktijk te komen en in de oefenzaal oefeningen te gaan doen.
In het begin zal de aandacht nog steeds liggen op het looppatroon. Mogelijk kan je al zonder krukken lopen en anders wordt dit het volgende doel. Daarnaast ben je bezig met de mobiliteit van het gewricht en de balans, stabiliteit en coördinatie.

Fase 4
Lopen zonder krukken en werken naar het einddoel. De mobiliteit van het gewricht is goed en het gewricht is en blijft rustig tijdens en na de therapie en ook in het dagelijks leven wordt de knie niet meer warm.
Je bent nu serieus aan het trainen zijn en het gevoel hebben dat je eindelijk weer echt aan het sporten bent. In Fase 4 zal er gewerkt worden naar jouw persoonlijk einddoel. Dit kan zijn wandelen, fietsen, hardlopen of weer aansluiten bij je team en het competitiesporten hervatten.

Neem direct contact op voor jouw behandelplan

Go for it!