Medische Shockwave

Behoort jij tot de talloze mensen met chronische pijnklachten zoals chronische pees ontsteking van de schouder, verkalking in het schoudergewricht, tennisarm, jumpers knee, langdurige achillespeesontsteking of hielspoor? En de behandelmethoden die je geprobeerd hebt, hebben de pijn niet volledig kunnen wegnemen? Welkom bijCas! Dé plek om succesvol te werken aan een pijnvrij lichaam. BijCAS is namelijk gespecialiseerd in het effectief behandelen van deze chronische pijnklachten met goede resultaten door middel van Shockwave Therapie.

Hoe werkt het?

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd) is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’, die door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht worden zodat ze op de gewenste locatie in het lichaam een mechanische effect hebben

Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie

BijCAS maken we gebruik van verschillende soorten shockwave:

  • Radiale shockwave (RSWT): Dit is de shockwave die veelal in de reguliere fysiotherapiepraktijk gebruikt wordt. Bij deze vorm wordt de energie over een groter oppervlak verdeeld. Deze apparaten produceren een laag tot gemiddeld energieniveau. Radiale shockwaves zijn uitermate geschikt voor triggerpoints en ondersteunende massages.
  • Gefocusseerde shockwave (FSWT): Hierbij wordt de maximale energie bereikt op een specifiek geconcentreerd (gefocusseerd) punt in het lichaam. Deze apparaten produceren een gemiddeld tot hoog energieniveau. Dit is noodzakelijk bij behandeling van bot, verkalkingen, peesontstekingen van achillespezen, kniepezen en bij hielspoor.

In sommige gevallen maken we een combinatie van soorten shockwaves gebruik.  Een uitgebreide uitleg over de verschillen tussen de soorten shockwave kun je hier lezen.

De behandelmethode is niet ‘iets nieuws’. Al sinds 1998 wordt Shockwave Therapie in Nederland gebruikt voor het behandelen van chronische aandoeningen. Shockwave Therapie is effectief, omdat het gericht is op het behandelen van de oorzaak van de klacht. De ervaring van BijCAS is dat 85% van de mensen minder klachten ervaren na een behandelperiode met onder ander shockwave.

Werkwijze: Hoe & Wat?

Stap 1

Als je belt voor een afspraak, dan zal de receptioniste aan de hand van een aantal gerichte vragen een afspraak inplannen bij een van de juiste fysiotherapeuten.

Stap 2

Tijdens de eerste afspraak bespreken we uitgebreid de klacht en zullen vervolgens een lichamelijk onderzoek en een echografisch onderzoek om een duidelijk beeld van de klacht te krijgen.

 

Stap 3

Als er tijdens de echo een afwijking gezien wordt van het weefsel waar shockwave voor ingezet kan worden, dan pas zullen wij shockwave toepassen.  Na een week zal de tweede behandeling plaats vinden.

Stap 4

Na twee behandelingen vindt er een evaluatie plaats. Als de shockwave aanslaat zal er verder behandeld worden. De gemiddelde behandelduur van shockwave therapie is 5 behandelingen (exclusief intake).

Extra informatie

Heb je calcificatie in de pees zitten dan gebruiken wij het meest geavanceerde shockwave apparaat wat nu op de markt is. Ons shockwave apparaat heeft een ingebouwde echo waardoor we voor de behandeling start exact het punt lokaliseren van waar de kalk zich bevindt.

Shockwave is geen opzichzelfstaande therapie en zal met oefentherapie gecombineerd worden voor het meest optimale herstel. Ook zullen wij je adviezen en oefeningen meegeven die je zelfstandig kunt uitvoeren.

V-actor 
Dit is een aanvulling op de reguliere shockwave behandeling. De vibratietherapie kan toegepast worden voorafgaand of na afloop van de shockwave behandeling. Door de trillingen ontstaat een verhoogde doorbloeding, hierdoor kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worden en dit kan zorgen voor vermindering van spierspanning. Daarnaast kunnen de trillingen zorgen voor pijndemping en het kan zorgen voor een verbeterde afvoer van (lymfe)vocht. 

Waarom BijCAS?

We hebben al jaren ervaring met het behandelen van klachten met gefocuste en radiale shockwave. Al onze collega’s hebben ruime ervaring en meerdere scholingen gevolgd.

Cas Wolbert is voorzitter van impuls-NVMST (http://www.shockwavenet.nl).

We beschikken over de nieuwste apparaten met verschillende soorten shockwaves.

Kosten/vergoedingen
Een spier-/ pees abonnement kost voor 5x shockwave  € 325,-. Dit abonnement valt niet onder fysiotherapie en moet zelf betaald worden.

Voor het maken van een afspraak, kun je ons bereiken op 073 – 8512740, via balie@bijcas.com of klik op een van onderstaande links.

Klaar met die chronische klachten / slepende blessure?

Go for fit!