Als een van de eerste aanbieders in Nederland; EMTT behandeling bijCAS!

Als een van de eerste aanbieders in Nederland; EMTT behandeling bijCAS!

EMTT

bijCAS staat bekend om haar innovatieve behandelmethode. Wij weten als geen ander dat ieder individu andere doelen heeft om zijn of haar herstel te bevorderen. De ene wil zo snel mogelijk topfit zijn, de ander wil er de tijd voor nemen. Hoe dan ook, voor iedereen hebben wij een geschikte oplossing. EMTT is een van onze nieuwste behandelmethoden. Als een van de weinige aanbieders in Nederland is bijCAS hier gespecialiseerd in. Een EMTT behandeling is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van musculoskeletale klachten. Oftewel; klachten bij spieren en gewrichten. EMTT is een van de weinige behandelmethoden waarbij de kleren aan kunnen blijven. Deze krachtige manier van behandelen is erg comfortabel voor jou als patiënt.

EMTT als behandelmethode

EMTT (Extracorporale Magnetotransductie Therapie) is ontwikkeld om musculoskeletale klachten tegen te gaan. Dit zijn klachten bij spier en gewrichtspijn. Door middel van een hoog-frequent magnetisch veld pakt EMTT de klacht direct bij de kern aan.

Hoe werkt het?
Bij een EMTT behandeling wordt door middel van een magnetisch veld de spier of het gewricht bij de kern behandeld. Magneetveldtherapie noemen we dat. Bij EMTT is geen direct huidcontact nodig, en ook dat koude gelletje blijft achterwegen. De transducer (‘de kop’) werkt zelfs door kleren (en gips!) heen. De kleren kunnen aanblijven. dus!

Een EMTT behandeling bevordert bepaalde chemische reacties in het menselijk lichaam. De magnetische velden die middels EMTT in het lichaam komen, creëren elektrische velden. Door middel van elektroforese reageren eiwitten, cellen, moleculen en atomen in het lichaam op deze elektromagnetische velden. Oftewel, de chemische reacties in de cellen worden zo natuurkundig verbeterd. EMTT werkt vooral bij:

  • Spierklachten
  • Peesklachten
  • Botfracturen

Werkwijze: Hoe & Wat
In overleg met een van onze therapeuten bespreek je jouw klacht, en jouw hersteldoelen. Op basis hiervan kan EMTT een advies zijn. Een behandeling duurt tussen de 5 en 20 minuten, en in totaal zijn er zo’n 6 tot 8 nodig. Afhankelijk van de ernst van de klacht.

EMTT kan ingezet worden in samenwerking met shockwave therapie om zo het herstel te bevorderen. Ook dit wordt in overleg tussen patiënt en therapeut besloten.

Ook wanneer je doorverwezen bent door een andere fysiotherapeut of orthopeed om de oorzaak van de klachten duidelijk in beeld te brengen, kun je bijCAS terecht. Ook als je een second opinion wil over de diagnose van jouw klacht staan wij graag voor je klaar.

Waarom bijCAS?
bijCAS is een van de eerste aanbieders van EMTT in Nederland. Dit is niet voor niks. Het is een behandelmethode die je als fysiotherapeut niet zo maar aan mag bieden. Cas heeft hier meerdere cursussen en trainingen voor gevolgd en is zo bevoegd om het te mogen toepassen. Daarnaast wordt Cas ondersteund door orthopeden in de regio die hem helpen met de juiste behandeling voor iedere patiënt.

bijCAS kun je sparren met jouw therapeut. Hoe snel wil je herstellen? Wat is jouw doel? Maak dit bespreekbaar. Samen komen we tot een passend behandelplan waar jij je goed bij voelt. Zo helpen wij jou weer op de been.

Kosten/vergoedingen
EMTT zit niet in het basispakket van jouw zorgverzekering. Overleg met jouw therapeut wat de kosten zijn voor een EMTT traject voor jouw herstel. Of maak een afspraak via 073 – 8512740 of via balie@bijcas.com of klik op een van onderstaande link voor een intake.

Benieuwd naar deze innovatie behandelmethode? Go for it!

Contact