Inbody-scan

Hoe sta jij er qua gezondheid voor? Hoe fit ben je en hoe fit wil je worden? Laat met de Inbody-scan bijCAS een analyse van de conditie van je lichaam maken zodat je precies weet hoe je ervoor staat.

InBody 770

De Inbody is niet zomaar een weegschaal die vertelt wat je gewicht is en hoeveel procent daarvan lichaamsvet is. Dit apparaat maakt een nauwkeurige analyse van de samenstelling van het lichaam. De Inbody is in Korea voor de medische wereld ontwikkeld en is daarna ook de fitnessmarkt gaan veroveren, met apparaten meer gericht op cosmetische doeleinden. BijCAS maakt gebruik van de Inbody 770 voor medische doeleinden.

Hoe werkt de InBody?

De InBody 770 maakt een Bio-elektrische impedantie analyse. Dit houdt het volgende in: de InBody is gebaseerd op het feit dat water elektriciteit geleidt en dat massa een weerstand heeft. Deze weerstand wordt impedantie genoemd.  Zo stuurt de Inbody elektriciteit door het lichaam. Wat overigens volledig pijnvrij is. Omdat bot, spiermassa, vetmassa en water verschillende impedantie heeft, maakt de Inbody gebruik van verschillende stroomsterktes (Hz). Elke structuur geeft op deze frequentie zijn eigen impedantie weer en kan de Inbody 770 met zes verschillende frequenties een zeer nauwkeurige analyse maken.

 

 

Op jouw lijf geschreven programma!

Om verder het lichaam zo nauwkeurig mogelijk te meten ziet de Inbody het lichaam als vijf verschillende cilinders, armen, benen en romp worden apart gemeten. Dit ten opzichte van andere impedantie weegschalen die het lichaam als 1 cilinder zien. Daarnaast heeft de Inbody 8 electrode meetpunten.

Aan de hand van de analyse kunnen we een uitspraak doen over de fitheid van je lichaam. De analyse verteld iets over je ideale gewicht en wat de wenselijke spiermassa mag zijn en hoeveel lichaamsvet acceptabel is. Ook geeft hij weer hoeveel visceraal vet je op je organen hebt. Als je vochthuishouding uit balans is kan dit wijzen op een ontsteking of het vasthouden van vocht. Op basis van deze meetgegevens kunnen wij jou helpen met een persoonlijk GoForFit Programma.

 

 

 

 

 

In cilinders gemeten:
8 electrode meetpunten:

Hier onder staat een voorbeeld analyse blad.
Analyse blad

Werkwijze: Hoe & wat?

De Inbody-scan is een onderdeel van de Fitscan die je bijCAS kan doen om een nauwkeurig beeld te krijgen van hoe fit je bent.

Je kunt met de praktijk bellen voor een afspraak. Als de afspraak voor de Inbody-scan is gepland, dan is het heel belangrijk dat u voor de meting;

  • 2 uur niet gegeten hebt;
  • Vlak voor de meting gebruikt hebt gemaakt van het toilet;
  • Voor de dames: dat u niet menstrueert;
  • Het is gewenst om in ondergoed de meting te doen, korte sportkleren mag ook.

 

Waarom bijCAS?

Sinds 2017 doen we metingen op de geavanceerde Inbody 770 voor medische doeleinden. Hieruit halen we meetgegevens die ons verder helpen bij revalidatie en het fit houden van onze klanten.

Kosten/Vergoedingen

Inbody-scan: € 85,-

Wil je meer informatie of een meting, maak een afspraak bijCAS.
De Inbody-scan valt niet over vergoede zorg vanuit het aanvullende pakket.

 

Wacht niet langer en maak een afspraak

Go For Fit